AAMU Suomen lasten syöpäsäätiö

Aamu Sadut

Lapsille, joille päivä on yötä pelottavampi.

Suomessa sairastuu noin 150 lasta vuosittain syöpään. Heistä viidennes menehtyy, eikä syitä sairastumiselle tiedetä.

Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiöllä on tärkeä tehtävä: rahoittaa lasten syöpäsairauksiin liittyvää tutkimusta ja mahdollistaa syöpään sairastuneille lapsille maailman paras syöpähoito.

Arvokkaasta työstä huolimatta, vuonna 2018 Aamu Säätiö kärsi tunnettuusongelmasta. Koska lahjoitusten saaminen ei ollut päätavoitteena, päätimme yksittäisen mainoksen sijaan luoda jotain pysyvää.

Halusimme luoda jotain, joka tekisi säätiön nimeä tunnetuksi ja palvelisi nimenomaan pieniä potilaita, tuoden iloa ja rohkeutta heidän päiväänsä.

Tiedetään, että lapsen suurimpia voimavaroja on mielikuvitus.

Tarinoiden ja satujen avulla lapsi hahmottaa kaoottista maailmaa sekä käsittelee tunteitaan. Vuodepotilaan päivät täyttyvät tunteiden kirjolla. Epätietoisuudella, ikävällä, tylsyydellä. Pelollakin.

Ja niin syntyi Aamusadut. Viisi satua lapsille, joille päivä on yötä pelottavampi. Aina saatavilla olevassa muodossa ja aina valmiina piristämään.

Mukaan Aamusatuihin lähtivät kaikki Suomen suosituimmat lastenkirjailijat Otavalta: Aino Havukainen ja Sami Toivonen, Veera Salmi, Joonas Utti ja Antti Harlin, Tuula Kallioniemi ja Hannele Lampela.

Pieni vuodepotilas voi siis valita seurakseen muun muassa Tatu ja Patun, Puluboin, Kikattavan Kakkiaisen tai Prinsessa Pikkiriikkin.

Aamusadut on suunniteltu kuunneltaviksi aamulla, tuomaan iloa, uskoa ja rohkeutta alkavaan päivään.

Aamusadut julkaistiin kansainvälisenä lasten syövän päivänä 15.2.2019. Nyt sadut löytyvät kaikilta Suomen lasten syöpäosastoilta, jossa pienet potilaat voivat kuunnella Aamusatuja Samsungin lahjoittamilta tableteilta. Sadut löytyvät myös Suomalaisen Kirjakaupan verkkokaupasta, jossa kaikkien äänikirjojen tuotto menee lyhentämättömänä Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle.

”Eräänä aamuna huoneen ikkunaan koputettiin.
Aurinko ei ollut vielä noussut. Sälekaihdin peitti ikkunan.
Inka heräsi koputukseen. Koska hänen jalkansa oli kipsissä, hän ei päässyt ylös vuoteestaan.”

– Ote sadusta ”Sininen Lintu”, Tuula Kallioniemi

Kolme Aamusatua nousi myydyimpien äänikirjojen joukkoon ja lahjoitusmäärä kasvoi.

Aamusadut vastaanotettiin sairaaloihin suurella ilolla ja Aamusatujen ilmestyminen ja satujen lahjoitus lasten syöpäosastoille herätti myös median huomion. Aamusatujen markkinointitoimenpiteet olivat mainosmedioissa minimaaliset, sillä mainosbudjettia ei ollut lainkaan.

Satumaiset tulokset

TOP 15

Aamusadut nousivat Suomalaisen Kirjakaupan myydyimpiin äänikirjoihin (kolme Aamusatua oli 15 myydyimmän äänikirjan joukossa Suomalainen.comissa vuoden 2019 aikana)

+18%

Lahjoitusten määrä kasvoi vuoden 2019 aikana 18 % edellisvuoteen verrattuna, mikä indikoi myös tunnettuuden kasvua.

Haluatko kuulla casesta lisää?

Marko Juuti

marko.juuti@n2.fi

040 840 6985